Join Us On Facebook

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ 1-0 (Φώτο - βίντεο)

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016, under | No comments


Ο ΑΟ Λεβάντε έκανε την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής στην Γ΄ Εθνική επικρατώντας της ΑΕ Σπάρτη με 1-0.

Τελικά ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ! Κάπως έτσι έμοιαζε η σημερινή αναμέτρηση στη Ζάκυνθο ανάμεσα στον ήδη υποβιβασμένο ΑΟ Λεβάντε και την ΑΕ Σπάρτη που είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Football League. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου έπεσε θύμα έκπληξης στο γήπεδο Μαχαιράδου και οι νησιώτες έβαλαν φωτιά στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με την «βόμβα» που έριξαν και το τελικό 1-0. 

«Κομμένη» στα δυο η ΑΕ Σπάρτη

Με τη σέντρα του ματς η ΑΕ Σπάρτη έδειξε τις άγριες διαθέσεις της αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κενά στη μεσαία γραμμή και η μπάλα δύσκολα περνούσε από την άμυνα στους Κρεββατά και Ηλιόπουλο. Στο πρώτο λεπτό ο Γέσιτς έκανε τη σέντρα και ο Κρεββατάς από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο επιθετικός των Κυπελλούχων Λακωνίας και ο Ηλιόπουλος είχαν κάποιες καλές φάσεις στη συνέχεια αλλά οι νησιώτες μετά το πρώτο εικοσάλεπτο έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους και περιόρισαν τους φιλοξενούμενος σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Τις προσπάθειες των δυο ομάδων πάντως δυσκόλεψε και ο δυνατός αέρας που φυσούσε αλλά και ο Παπαδόπουλος του συνδέσμου Αχαΐας, ο οποίος χάλαγε συνεχώς το ρυθμό του αγώνα με τα φάουλ που έδινε, μην αφήνοντας το πλεονέκτημα στην εκάστοτε ομάδα.

Στο 27′ «χτύπησε» η κατάρα των αναγκαστικών αλλαγών για την ΑΕ Σπάρτη. Μετά το ματς με τον Παναρκαδικό ο Σωτήρης Αντωνίου αντικατέστησε τον Γέσιτς με τον Χαλίλι, λόγω ενοχλήσεων από σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε.

Η είσοδος του έμπειρου μεσοεπιθετικού έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ο Μπούμπουρας τον «έκοψε». Από δική του προσπάθεια ήρθε και το κόρνερ στο επόμενο λεπτό που εκτέλεσε ο Οικονομόπουλος, αλλά Κατσίκης και Κρεββατάς δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Αποβολή και «κεραυνός»

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Σπάρτη είχε την κατοχή και τα λάθη της μεσαίας γραμμής περιορίστηκαν σημαντικά. Ο Κοιλιάρας, σε ρόλο οργανωτή, προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην αντίπαλη εστία, αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Στο 48′ ο Κρεββατάς έκανε το κοντρόλ και στη συνέχεια το σουτ αλλά ο Πατσιαβούρας ήταν σε ετοιμότητα και γλίτωσε την ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό ο Χαλίλι μπήκε στην περιοχή, ο Κρεββατάς προσπάθησε για την προβολή αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0. Αμέσως μετά ο Στούπης βγήκε στην αντεπίθεση για τον ΑΟ Λεβάντε αλλά ο Παρασκευαΐδης τον πρόλαβε πριν σουτάρει. Και ενώ η ΑΕ Σπάρτη είχε βρει ρυθμό, ο Παπαδόπουλος απέβαλλε τον Οικονομόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, αφήνοντας την ΑΕ Σπάρτη με δέκα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, προσπάθησαν να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα κλείνοντας τον ΑΟ Λεβάντε στα καρέ του για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 75′ ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Μπούμπουρα και ο Πατσιαβούρας την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 77′ και σε μια αντεπίθεση της ομάδας της Ζακύνθου ο Στούπης είδε τον Τσέλιο εκτός εστίας και με εκπληκτικό σουτ από τα 35 μέτρα άνοιξε το σκορ. Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 86′ μετά την αποβολή του Κουρλουμπούκη αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ (Νίκος Μαβίδης): Πατσιαβούρας, Κολομπάκης, Μαρούδας Π. (81' Πλατέλλας), Μαρίνος Ι., Δούμουρας, Ρόκο, Παππάς, Κομιώτης Χρ. (89' Τζιαφέρης Θ.), Μαρούδας Μ. (67' Γκελάι), Στουπής, Νινιός.


ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Τσέλιος, Αναστασόπουλος (81' Σπηλιωτόπουλος), Δημολιός (70' Μπιταξής), Γκαλίτσιος, Παρασκευαΐδης, Γέσιτς (24' Xαλίλι), Κατσίκης, Οικονομόπουλος, Κρεββατάς, Κοιλιάρας, Ηλιόπουλος.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου