Join Us On Facebook

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιέρωμα Α.Π.Ο Κανάρης Νενήτων Χίου

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015, under | No comments


Το blog της ομάδας μας παρουσιάσει σήμερα στους Ζακυνθινούς φιλάθλους τον πρώτο αντίπαλο μας Α.Π.Ο Κανάρη Νενήτων Χίου.

Η Α.Π.Ο ΚΑΝΑΡΗΣ έκλεισε αισίως 50χρόνια ζωής, μια ομάδα ώριμη πια αλλά και με συνεχώς ανανεωμένο αθλητικό δυναμικό, η οποία γαλούχησε γενιές από Νενητουσάκια και όχι μόνο. Επεκτάθηκε και σε άλλα αθλήματα για να συσπειρωθεί πάλι στην πρώτη της αγάπη το ποδόσφαιρο και κυρίως πρόσφερε στους φιλάθλους στιγμές χαράς και γιατί όχι περηφάνιας αφού από τους κόλπους της βγήκαν αθλητές που μετέπειτα ακολούθησαν σημαντική καριέρα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Δημοσθένης Κάβουρας που ξεκίνησε από τον ΚΑΝΑΡΗ και έκανε καριέρα σε ομάδες όπως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο ΟΦΗ.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1958 παρότι η ουσιαστική λειτουργία της ξεκινά το 1959 ένα χρόνο μετά με την σύσταση του πρώτου Δ. Συμβουλίου. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Η. Γρίβα που τότε ήταν αστυνόμος στην περιοχή μας και συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη σύστασή της. Αξίζει να αναφέ¬ρουμε ονομαστικά έστω την πρώτη εντεκάδα γιατί είναι οι άνθρωποι που κράτησαν το ηθικό αγωνιστικό ψηλά, υπερπηδώντας τις όποιες δυσκολίες και διατηρώντας την ομάδα μέχρι τις καλύτερες μέρες που δεν άργησαν να φτάσουν, τότε λοιπόν η ομάδα αποτελούνταν από τους: Νομικούδη Νικόλαο, Μακρή Γεώργιο, (Χρούσο) Σούιο Αντώνιο, Καΐμάκη Αντώνιο, Γιαννά Δημήτριο, Γιαννά Γεώργιο, Παναγιωτίδη Αλέξανδρο, Χρύση Δημήτριο, Ατσάλη, Μισετζή Δημήτριο, Λιόκαρη Δημήτριο, Βαρβάκη Γεώργιο, Φαρατζή Κων/νο, Καππό Γεώργιο, Τζανή, Ρορό Δημήτριο, Παναγιωτίδη Δημήτριο, Λουλούδη Ευριπίδη.


Ουσιαστική άνοδο παρουσιάζει την αθλητική περίοδο 1981-82 όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Χίου. Εκείνη την περίοδο η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά στην τότε Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία (Δ΄ Εθνική). Η προσπάθεια που άρχισε τότε για μια καλή παρουσία σ' αυτή την κατηγορία, συνοδεύτηκε με μεταγραφές από Αθηναϊκά Σωματεία αλλά και από τοπικά (Ζάραλης, Ξυράκιος, Μπενής, Καλαγκιάς, Γιάμπουρας, Γεωργαμλής), ποδοσφαιριστές οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες: Αφοί Κάβουρα, Κωστάκη Νίκο, Σοβατζή Παναγιώτη, Πιτσόλη Οδυσσέα, Βουράκη Παντελή, Καΐμάκη Ξένο, Γιαννά Αντώνη, Κωτατή Σταμάτη, Καΐμάκη Ιωάννη. Εξίσου σημαντικές στιγμές στην πορεία του ΚΑΝΑΡΗ είναι οι : 1981-1982 Πρωτάθλημα Α κατηγορίας, 1983-1984 Πρωτάθλημα Α κατηγορίας, 1985-1986 Πρωτάθλημα Α κατηγορίας, 1987-1988 Κύπελο, 1990-1991 Πρωτάθλημα Α κατηγορίας 1995-1996 Πρωτάθλημα Α κατηγορίας 1993-1994 Πρωτάθλημα Εφηβικού, 1995-1996 Πρωτάθλημα Παίδων. 

Αξίζει ακόμα να αναφερθούμε ονομαστικά τουλάχιστον σε αυτούς τους ανθρώπου που στήριξαν όλα αυτά τα χρονιά τεχνικά τον ΚΑΝΑΡΗ και με τις γνώσεις τουςι συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του όσο και στην σταθερή πορεία του στον χώρο όπως ο Πάρης Σαγκρίδης που παρέμεινε 5 συνεχόμενα χρόνια ως προπονητής της ομάδας αλλά και οι: Λαδικός Στέλιος Κουτσουκος Μιχάλης Πιτσόλης Οδυσσέας Μενεξές Ιπποκράτης, Ξιδάς Μιχάλης, Λιτσάκης Πέτρος, Κακούσιος Γιώργος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive